30.12.20

DAMAGED GOODS


Bad seed or badly broken?

Κάποτε μου εμπιστεύτηκε ένας άνθρωπος που ένιωθα πολύ κοντά μου, την υπαρξιακή του αγωνία για το εάν για τα λάθη και τα στραβά της ζωής του φταίει που τον σακατέψανε οι συνθήκες από μικρό και έγινε damaged goods, broken ,όπως συχνά έλεγε, ή μήπως τελικά ήταν απλώς a bad seed. Ακόμη σαφή απάντηση δεν έχω, κι ούτε μάλλον θα έχω ποτέ, αλλά θα πω με σιγουριά MIND THE GAP between broken people and their erratic attitude. Άμα πέσεις μέσα, κινδυνεύεις να χάσεις τον εαυτό σου, την αλήθεια σου, την επαφή με την πραγματικότητα. Το παιχνίδι αυτό είναι για γερά νεύρα. Πριν μπεις σ΄ αυτό, αναρωτήσου πόσο το θες κι αν αξίζει την ταλαιπωρία. Μπορεί και ναι. 

Έχει σίγουρα ενδιαφέρον πάντως. Έστω και ως άσκηση αυτογνωσίας. Μόνο που τουλάχιστον οι όροι του παιχνιδιού πρέπει να είναι δίκαιοι. Να ξέρεις με τι έχεις να κάνεις. Την ακριβή διάγνωση οφείλει να στην εκμυστηρευτεί ευθύς εξαρχής, κι ας είναι δύσκολο. Δικαιούσαι να γνωρίζεις και υποχρεούται να σου πει. Μόνο έτσι μπορεί να υπάρξει μια κάποια ελπίδα ευόδωσης. 

background music https://youtu.be/Agk1byIie70

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΝ ΤΟ ΠΟΡΤΟΚΆΛΙ

Πόσο μ'αρέσει το πορτοκάλι Η λέξη πιο πολύ απ' το φρούτο Η ροή του λόγου του Αυτο το ρο και το λάμδα Στη σωστή απόσταση Όπως ορίζετα...